Ahogy az időjárás változik, úgy érdemes változtatnunk bőrápolási rutinunkon is, legyen szó arc vagy testápolásról. Az ősz mindig a bőrmegújító kezelések kezdetének időszaka, ezen belül pedig ekkor jön el a hámlasztó kezelések ideje.

Miért hasznos a hámlasztás?

A bőr sejtjei állandó megújulásban vannak, a felszínen lévők elhalnak, alattuk pedig új bőr keletkezik. Ha az elhalt hámsejteket nem távolítjuk el, akkor a bőr megvastagodhat, ennek következtében pedig arcunk veszíthet ragyogásából, könnyebben ráncosodhat, illetve pattanások jelenhetnek meg. Erre jelentenek megoldást a hámlasztó kezelések, melyek során a bőr felső, élettelen rétegét eltávolítjuk.

Mikor alkalmazzuk?

A kezelést ősztől tavaszig ajánlott végezni, inkább az esti órákban, mert ilyenkor kisebb mértékben érhetik bőrünket a káros UV sugarak.Kétféle hámlasztási eljárás létezik: a fizikai hámlasztás és a kémiai hámlasztás.

A fizikai hámlasztás során bőrradírt használunk, dörzsölés közben a benne lévő mikroszemcsék távolítják el a felesleges hámréteget. Eredményes kezelés, ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni vele. A túl durva dörzsölés vagy a nagy méretû szemcsék nem csak az elhalt hámréteget érinthetek, hanem az alatta lévő új bőrt is, sérüléseket okozva azon.

A kémia hámlasztás ezzel szemben egy újabb, kíméletesebb formája az elhalt hámsejtek eltávolításának.A hámlasztó valamilyen savat tartalmaz, amely kíméletesen leoldja a felesleges, elhalt bőrt, közben a mélyebb rétegeket nem sérti fel.

Hámlasztás után fontos az utóápolás!

A kezelés után mindig használjunk hidratáló krémet, és legalább 3-4 napig fényvédőt is! Kerüljük a napsütést, szoláriumot, szaunát!

Hámlassz otthon is!

A professzionális kezeléseken túl ma már lehetőségünk van az otthon kényelmében is finoman hámlasztani az elöregedett hámsejteket. Ezek az otthoni készítmények biztonságosan alkalmazhatóak, amennyiben betartjuk az használati útmutatót, nem okozhatnak problémát!

Kedvet kaptál a hámlasztáshoz? Próbáld ki a GUAM Enzimes hámlasztó maszkot, hogy ősszel is ragyoghass!

 

Szép őszi napokat!
Tóth Gabi

Kategória: Guam blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.