Szeretnél segíteni a Föld egészségének javításában, és ezzel egyidejűleg megőrizni saját egészséged is? Akkor a jó hír az, hogy nem kell egyből óriási lépésekre gondolnod. Mára apró, egyszerűbb szokások is nagy változásokat idézhetnek elő. 

Egyszerűen építs be környezetbarátabb ételeket az étrendbe, használj természetes kozmetikumokat, például alga tartalmúakat. Az algák nemcsak a  tápanyagban legsűrűbb élelmiszerek és hatóanyagban leggazdagabb növények a bolygón, hanem a legkörnyezetbarátabbak, és fenntarthatóbbak is.

Az algák környezetvédelmi szerepe

Tudtad, hogy az algák javítják a levegő minőségét?
És azt, hogy a Föld oxigénének 80% -át biztosítják, és eltávolítják a szén-dioxidot a levegőből? Fényelnyelő kloroplasztokat tartalmaznak, és a fotoszintézis során oxigént termelnek.

Védik az édesvízellátást

Az algáknak a marhahús előállításához szükséges víz egytizedére és 30-szor kevesebb vízre van szükségük, mint más szárazföldi növényeknek, például a kukoricának. Termesztésük sokkal kevesebb vizet használ, mint más növényeké, és ez az egyik oka annak, amiért az algákat a legkörnyezetbarátabb növényeknek tekintik a Földön.

Fogyassz algát!

A hektáronként  betakarított alga 400-szor több fehérjét termel, mint a marhahús, 200-szor több fehérjét, mint a tej, 160-szor több fehérjét, mint a búza és 44-szer több fehérjét, mint a szója. Több fehérjét és tápanyagot szolgáltat hektáronként, mint bármely más növény, és mindehhez tized annyi területre és befektetett energiára van szükség.

Rendkívül gazdagok tápanyagokban és ásványi anyagokban, például káliumban, magnéziumban, kalciumban, valamint olyan vitaminokban, mint a C, A és még a B-12.

A halolaj iránti magas kereslet súlyos környezeti problémákhoz vezetett, a túlhalászáshoz és a korallzátonyok visszafordíthatatlan pusztulásához. Az ENSZ Halászati és Mezőgazdasági Szervezetének jelentései szerint, ha ez nem áll meg hamar, a globális halászati ipar 2048-ra összeomolhat. Az algák ezzel szemben az  Omega3 zsírsavak fenntartható forrásai.

Építs be táplálkozásodba minél többször algát, ezzel nem csak a környezetet véded, hanem tested is!

Kenj magadra algát!

Ne csak étkezés során jutalmazd meg magad ezzel a különleges növénnyel, hanem használd a bőrápolásban is! Az algák különleges tulajdonságaik és hatóanyag tartalmuk miatt a kozmetikumokhoz adva is nagyon hatékonyak. Olyan vegyületeket állítanak elő, amelyek védenek az ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben, így antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek
Egyes mikroalgák helyreállíthatják a sérült bőrt, kezelhetik a seborrheát, gátolhatják az érzékenységi folyamatokat és felgyorsíthatják a gyógyulást, valamint fenntarthatják a bőr nedvességtartalmát.

GUAM

A GUAM termékek mindegyike tartalmaz algát, a GUAM algát pedig saját magunk, egy különleges környezetbarát technikával takarítjuk be.
Büszkék vagyunk rá, hogy termékeink fő összetevője akár a bolygónk megmentője is lehet!

Gyere és építsd be a mindennapjaidba az algát!
Válogass kínálatunkból és szépülj a GUAM algás készítményekkel

Kategória: Guam blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.