4 tévhit a narancsbőrről- és a ”gyógymódok”

Itt a tavasz! Ti is vártátok már, ugye? Most más a helyzet, mint a megszokott, de ha ennek vége: végre előszedhetjük a színes, kicsit kivágottabb felsőket, rövid(ebb) szoknyákat, hogy még jobban élvezzük a napsütést!

És sokszor ezzel együtt, tisztelet a kivételnek, elkezdődik az aggódás, vajon elég feszes lesz-e a bőrünk, mire elkezdődik a fürdőruha-szezon?!
Pedig elég tisztába tenni az alapokat, és egyértelmű lesz, mit kell tenni, ha le szeretnétek számolni a narancsbőrrel!

Mindenekelőtt, mi is az a narancsbőr? Illetve mi nem az?

A cellulit egy olyan rendellenesség, amely a bőr zsírszöveti rétegére jellemző, ugyanis a túl sok, felhalmozódott zsír beékelődik a kötőszöveti rostok közé, ezzel létrehozva egy narancs héjához hasonló, nem sima, „tésztás” bőrfelületet. Ilyet már biztos mindenki látott, remélhetőleg csak a reklámokban 😉

Tévhit 1.

Találkozhatunk azzal, hogy a cellulit mellett szinonimaként használják a cellulitiszt is, mintha a két szó ugyanazt jelentené, csak kicsit más elnevezéssel- teljesen helytelenül, ugyanis ez utóbbi a bőr legalsó rétegének, a bőraljának a begyulladt állapota, amely gyakorlatilag egy fertőzés, amit baktérium okoz. Leküzdéséhez kezelésre van szükség, tehát a kettő nem összekeverendő. A cellulitiszt nem lehet csak úgy eltüntetni, aki ilyet ígér, azzal csak óvatosan, mert valószínűleg nem a téma szakértője.

Tévhit 2.

A másik hiedelem, hogy csökkenteni lehet a narancsbőrt (vagy cellulitot) fogyással. Ez sajnos nem igaz, sőt akár még jobban látható is lehet, ahogy mennek le a kilók. Az igazság az, hogy nincs mindenképp arányban a túlsúllyal, annak is lehet narancsbőre, aki vékony.

Tévhit 3.

Ki hitte volna, dacára annak, hogy a cellulittal foglalkozó reklámok szinte kizárólag nőkkel vannak tele, a férfiakat is érinti a probléma? Az ő esetükben ugyan ritkábban fordul elő a probléma, de ők sem védettek.

Tévhit 4.

Mivel általában az alsóbb fertályakra koncentrálunk, amikor cellulitról beszélünk, azt hihetnénk, hogy ez csupán a combon illetve a fenéken jelenhet meg, ez azonban nem igaz. Ugyanúgy jelentkezhetnek a narancsbőr tünetei a hasi, illetve a derék tájékon.

Na de elég is a legendákból, mit lehet tenni, ha meg akarunk szabadulni tőle?

A legkézenfekvőbb, hogy bizony, figyelni kell arra, mit eszünk. Lehetőség szerint a cél érdeklében a lassan felszívódó szénhidrátokat és a cukrot (főleg a finomított fehéret) jó kerülni, illetve érdemes beiktatnunk a rendszeres sportot az életünkbe.

A kardio edzések, például a futás bizonyul a leghatékonyabbnak, amit lassan a szabadban is megtehetünk, így még élvezetesebb lehet, akár egy családi kirándulással összehangolva.

Sport után pedig mi lehetne jobb, mint a szauna? Főleg úgy, hogy tudjuk, az is hozzájárul a feszes bőrhöz! Ne felejtsetek el közbeiktatni egy-egy hűtőfürdőt is! Egyszóval mindjárt kész egy garantált pihenésről szóló wellness nap menetrendje.

Ha még céltudatosabbak szeretnétek lenni, érdemes kipróbálni, és rendszeresen alkalmazni a cellulit masszázst.

Bármelyik mellett döntötök, az eredmény a legegyszerűbb módon tudjátok fokozni: otthon, gyorsan és könnyen alkalmazható, cellulit krémekkel, sőt narancsbőr csökkentő ruházattal is a GUAM-tól! Csak figyeljétek az oldalt, olvassatok termékeinkről, és győződjetek meg róla magatok is!

Kategória: Guam blog

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.